На денешната дебата “Државна матура 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
Што велат матурантите?” дискутиравме за предизвиците со кои средношколците се соочуваа последниве четири години и како тие ќе влијаат на полагањето на државната матура. Главниот заклучок беше дека ние како генерација немавме една целосна непрекината учебна година, а тоа јасно се одразува на нашето образование. Дел од предлозите беа намалување на обемот на материјалот предвиден за полагање на матура, изоставање на еден интерен предмет и слично. 💭📣
Овие заклучоци ќе бидат доставени до носителите на одлуки и институциите.👥

Оставете коментар :

ОДАСС

Подобрување на општествениот живот преку организирани акции и настани наменети за младите

Слични објави

Следете не: