ПРАВИЛНИК ЗА КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА ВРВЕН ТРЕНЕР ЗА РАБОТА ВО СПОРТСКА АКАДЕМИЈА ЗА МЛАДИ ТАЛЕНТИ И ВРВЕН АКТИВЕН СПОРТИСТ

Facebook
Twitter
LinkedIn

донесена од Агенцијата за млади и спорт на 1 Декември 2016 година.

Со овој правилник поблиску се пропишуваат критериумите за определување на врвен тренер за работа во спортска академија за млади таленти и врвен активен спортист за подготовки и учество на меѓународни натпреварувања, кои можат да користат средства остварени од надоместоци за спорт согласно Законот за игрите на среќа и забавните игри.

Оставете коментар :

ОДАСС

Подобрување на општествениот живот преку организирани акции и настани наменети за младите

Слични објави

Следете не: