ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА СПОРТ И МЛАДИ ЗА 2023 ГОДИНА донесена од Владата на РСМ

Facebook
Twitter
LinkedIn

на седницата, одржана на 1 февруари 2023 година.

Со планираните средства во оваа програма ќе се реализираат приоритетни активности со кои се остварува јавниот интерес на државата утврдени со Законот за спорт, при што определба е одржување на националниот систем на натпревари и учество на националните тимови и спортистите поединци во рамки на меѓународните натпревари, одржување меѓународни спортски натпревари и манифестации во РСМ, научна поддршка на спортот и реализација на проекти од областа на спортот.

Оставете коментар :

ОДАСС

Подобрување на општествениот живот преку организирани акции и настани наменети за младите

Слични објави

Следете не: